Vrijdagelijkse vindingen: Moois uit mijn feeds

FA feed > Het heeft even geduurd, maar nu heeft Foreign Affairs (FA) dan eindelijk een feed. Heerlijk. FA was het eerste tijdschrift over internationale politiek dat ik ooit opensloeg. Dat was in de zomer van 1993 – ik weet het nog heel goed. Samuel P. Huntington schreef over een botsing der beschavingen. Iedereen lachte hem hartelijk uit. Huntington is dood en op een samenkomst van beschavingen moeten we nog even wachten. Vrees ik.

Journalistiek > Mooie plaatjes kijken? Dat kan in het speciaal daarvoor opgerichte Times lab. Ze zeggen zelf de grenzen van de journalistiek op te zoeken. Ik begrijp de Times lang niet altijd, blijkt maar weer. Ik heb, de voorbeelden overziend, niet echt het idee dat we hier met grensverleggend denken te maken hebben. Maar goed, ik kan me deerlijk vergissen.

Geschiedenis > Wat dan wel echt kakkend geil is, is het archief waar we een gratis tour door krijgen aangeboden. Nu win je met archieven heel snel mijn hart. Een mooie video van D-Day (morgen 65 jaar geleden) leidt de topic van vandaag prachtig in. Morgen op TV: The Longest Day. Ik zit, voor de dertigste keer, met chips en cola klaar. Wie niet kan wachten hier de openingsbeelden van Saving Private Ryan. <<

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BSJ8rDlBZ_I&hl=nl&fs=1&]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.