Blogstress wordt stresstest

Het voornemen was eenvoudig en goed uitvoerbaar: dagelijks bloggen en tumblren over actuele ontwikkelingen of opvallende zaken. Nu er een blog bij is gekomen, is de mijn Tumblr zo goed als dood en vallen er gaten in de stroom berichten op deze blog. En van de week had ik voor het eerst echte blogstress: de wil en de noodzaak om te schrijven was er, maar de puf en de inspiratie niet om het ook daadwerkelijk te doen. Dat, in goed Nederlands, zuigt.

Dat komt omdat een blog een voor- en achterkant heeft en ik beide, toch nog, te veel van elkaar scheidt. Het proces van schrijven is nog te weinig zichtbaar. Ik ben nog te veel bezig met het maken van een product, in plaats van laten zien hoe dat tot stand komt. Ik deel te weinig eerste observaties, opvallende artikelen, ideeën in uterus zo u wilt. Mijn werk is te weinig schetsen en te veel af (denk ik). En dat probleem hebben volgens mij meer mensen. Hoe kun je een informatiekanaal (van allereerste idee of observatie tot uiteindelijk crossmediaal product) zo efficiënt mogelijk inrichten? Hoe kun je met zo min mogelijk moeite, de informatiestromen om je heen zodanig kanaliseren dat je met weinig moeite tot een behoorlijke productie kan komen?

Tools helpen, mentaliteit helpt. De wil om ermee te experimenteren. En dat experiment wil ik graag aan. Kan ik twee blogs bijhouden, twee gastredacteurschappen, mijn dagelijkse werk en een gezin combineren zonder in de blogstress te schieten of, erger, te blijven hangen? Let’s find out! En vanaf vandaag doen we daar, ook hier, verslag van. Vandaag aflevering 1: Mediamix. Uitwerken! <<

Beeld blogpost 'Blogstress'

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.