Spreekverbod – of toch niet?

Achttien minuten zit er tussen het bericht van nu.nl dat PVV-leden in den landen een spreekverbod hebben gekregen en de ontkenning daarvan in het NRC. Zeer waarschijnlijk roest het aan uw spreekwoordelijke reet en ik geef u geen ongelijk ware het niet dat de overige partijen in Gelderland zich hier vreselijk over opwinden. PvdA-lijsttrekker Co Verdaas heeft geen zin om met zwijgers samen te werken.

En om wat olie op het vuur te gooien, haalt hij de wereld en zijn ouwe moer erbij: “Als je van zoiets hoort van landen als Egypte of Saudi-Arabië, dan denk je: dat is geen echte democratie. En nu gebeurt het in Nederland.” Feit blijft dat de kiezer zelf even moet uitzoeken hoe het nu precies zit. Mogen PVV’ers wel of niet spreken over politiek? En als ze niet mogen spreken, wie doet dat dan wel? «


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.