Vrijdagelijkse vindingen

Eventplatform | Het is wat laat, aan het (bijna) einde van het WK voetbal. Maar wie toch nog twee wedstrijden met andere fans wilt twitteren over de gespeelde wedstrijden, kan terecht bij Foottweet. Meld je aan als fan van één van de vier overgebleven landen en twitter er tijdens de wedstrijd lustig op los. Gezien de gigantische hoeveelheid tweets over evenzovele onderwerpen, is de ontwikkeling van deze eventplatforms zeer welkom. Ik kan me goed voorstellen dat tijdens verkiezingen, debatten of andere (sport)evenementen belangstellenden zich op een soortgelijke site melden om onderling datgene wat ze zien ook te verslaan via twitter. Het is de de snelste manier om gelijkgestemden bijeen te brengen. O ja: het meest getwitterde land op Foottweet? Nederland.

Wereldfans | Canada is oranje gekleurd, Amerika rood, de UK dan weer oranje, maar Duitsland rood. WTF? Het is de uitslag van de Map Survey, uitgevoerd met de Survey Map van het Britse Centre for Advanced Spatial Analysis, naar de vraag wie de finale gaat winnen – Nederland of Spanje. Brazilië, India, Japan, Marokko en Burma zijn oranje gekleurd. Italië en Denemarken zien ons ook liever winnen. Het gaat mij in deze niet om de (volstrekt oninteressante) vraag (wie er volgens u gaat winnen), maar om de tool waarmee de vraag is gesteld. Die biedt ons namelijk de mogelijkheid om zelf dergelijk (interessanter) onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar criminaliteit en gevoelens van onveiligheid, zoals in Londen is gedaan. Ga aan de slag en onthul uw eigen wijk straat of stad.

Gratis | Om meer grip te krijgen op uw persoonlijke financiën biedt het Nibud een C@shflowManager aan. Prijs: 39 euri. Een grof schandaal natuurlijk. Als de organisatie echt wil dat we beter met ons geld omgaan, waarom moeten we dan voor een C@shflowManager betalen? En bijna veertig euri is toch een heel aardig bedrag. Enfin, dat kan goedkoper en beter.Lifehacker verzocht onlangs haar volgers te stemmen op de beste webbased financiën tools op dit moment. Bij de eerste reacties zat al direct Mint. Gratis. Ik zeg: doe uw voordeel ermee en laat het Nibud lekker stikken in hun C@shflowmanager …

Youtube downloaden | Youtube: ideaal als je een internetverbinding hebt. Maar die heb je niet altijd en als-ie er is, dan is-ie zelden stabiel genoeg voor een instructieve video. Ik geef wele ens cursus en laat graag een videootje zien. Dat is dan cursusmateriaal. Ik wil de video graag bewaren. Downloaden dus. dat kan. Met Tooble. Ook handig als je een leuk filmpje op je intranet wil zetten – dus achter die vervelende firewalls die alle humor zo genadeloos uit ons kantoorleven filtert. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.