[Weekly Buzz] Berlusconi domineert technocratische staatsgreep in Griekenland

De gecombineerde schuldenlast van Griekenland, Italië, Ierland en Portugal bedraagt 3,9 biljoen euro. De Italianen maken zich grote zorgen: de rente op hun staatsobligaties kruipt gestaag richting de zeven procent grens, Berlusconi staat onder grote druk om het veld te ruimen en Europese leiders maken zich op voor een nieuwe showdown met de markt. Gecombineerd verklaart het verklaart mogelijk waarom de Italiaanse buzz die van Griekenland overstijgt. In dat land maken ze zich op voor een transitiekabinet dat vooral vanuit het IMF en de Europese Unie zal worden aangestuurd. En uiteraard de protesten op straat tegen deze ‘technocratische staatsgreep’. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.