Rhapsody in Blue (Deodato)

Ik kende Deodato niet, een vriend zette de band aan in de auto en ik was meteen gegrepen. Funky gitaar, strakke drummer, blazers, een elektrische piano en op zijn tijd een love boat-vibe door goed getimede (en beperkt gebleven) strijkers.

Eumir Deodato had ik wel moeten kennen. Hij produceerde (of arrangeerde) ruim 500 albums, waaronder die van Kool & The GangBjörk en k.d. lang. Geen onbekende, maar voor mij al snel onzichtbaar — verscholen achter de knoppen om anderen te laten shinen. Voor zijn interpretatie van Strauss’ Also sprach Zarathustra won hij in 1974 een Emmy. In 2018 verscheen The Crossing waaruit een opvallende constante stijl spreekt. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.