Sociale bookmarks (voor docenten): Raindrop.io

Een groot bezwaar tegen bookmarks is dat ze vaak particulier zijn, alleen op de computer van de eigenaar. Onderling delen van literatuur is dan een crime en kan alleen titel voor titel. Vooral voor docenten is dat lastig: een kekke verzameling literatuur is niet eenvoudig gedeeld met studenten en dan blijft veel kennis dus opgesloten.

Raindrop (gratis, maar ook betaald) lost dat op: een tool waarmee bookmarks kunnen worden gedeeld: met een link naar een publieke map, met een abonnement op een rss-feed en nu ook door de map te embedden op een pagina (zie hieronder mijn map met literatuur voor eerstejaars). Nu kan ik de map delen, studenten kunnen er zich met een feedreader op abonneren of, zoals nu, ad hoc even door de lijst scrollen. Voor de gevorderden, Raindrop kan ook aan IFTTT worden geknoopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.