Als dit, dan dat

If This Then That stond al een tijdje in mijn lijstje handige-dingetjes-op-internet. En zoals bij veel lijstjes, blijft het daar dan een tijdje op staan. Nu dan eindelijk van stal gehaald en eens mee geëxperimenteerd. En het werkt. Wat het doet? [inlinetweet prefix=”” tweeter=”” suffix=”By @VanderLubben”]IFTTT knoopt internetdiensten aan elkaar: als dit gebeurt bij A, dan dat bij B[/inlinetweet]. Steeds als er een Kamervraag op de site van de Tweede Kamer verschijnt, zorgt IFTTT er voor dat deze vraag (datum, onderwerp, link) automatisch in een regel van de database in Google Drive wordt weggeschreven. Zo leg ik automatisch een database met Kamervragen aan.

Maar IFTTT kan veel meer.

Met de dienst knoop je tientallen diensten aan tientallen andere diensten. Ik kan automatisch een tweet sturen als ik bijna thuis ben, foto’s die ik op Instagram ‘like’ automatisch naar mijn fotomapje op mijn iPhone opslaan, foto’s die ik neem automatisch posten of opslaan in Google Drive … name it en IFTTT neemt de handelingen uit handen. Nieuwe volger? Automatisch bedanken! Verlaat je je kantoor? Zet dan automatisch je WiFi uit (of de thermostaat thuis al op 21 graden). Eén druk op de knop en je telefoon houdt een log bij (in Google Drive) van waar je bent. Of laat je liefje weten dat je van haar houdt via een DM …

Of, kantoorhumor, laat jezelf weg bellen uit een vervelende situatie of een dodelijk saaie vergadering. Echt: het kan allemaal met IFTTT.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.