[AUDIO] Roger ‘Scrutinises’ democracy

Conservatief tot op het bot, interessant, prachtige radiostem en inhoud. De BBC podcast A Point of View van filosoof Roger Scruton verlicht meer dan dat-ie ergert. In vier prachtige ‘colleges’ onderzoekt hij de (meer)waarde van het concept democratie. Dat doet hij op zijn gemakje, in vier afleveringen. U moet wel even de tijd nemen – het is geen hap-snap-stukkie, het is een lange zit. Maar, dan krijg je ook wat. Een ideeën-geschiedenis van Europa in grote streken, een grondige kritiek op naïef democratisch enthousiasme met de nodige actualiteit. En Scruton is niet de enige denker met een intelligent verhaal. Wat te denken van John Gray over Bitcoin, Mary Beard over The Age of Consent of Sarah Dunant over Machiavelli.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.