Teeven, Van Rey en een storing als godsgeschenk

Nederland is geen land van schandalen, maar van affaires. Maar nu hebben we er dan eindelijk een polderoverstijgende thriller. Dankzij een glitch in de technologie, waar kennen we dat ook al weer van?, hebben we een verhaal om van te smullen. Wat blijkt?

Van Rey heeft Teeven gebeld, vermoedelijk om een kandidaat voor een burgemeesterspost te bespreken. Da’s verboden! Van Rey werd toen al afgeluisterd door de politie. Juist als Van Rey de staatssecretaris te pakken krijgt (Teeven: voorheen kampioen zware boeven bij OM; hij weet op welke knoppen hij moet drukken. En welke niet), valt de stroom uit in het afluisterhokje (hoeveel weten staatssecretarissen van Justitie af van afluisteren en hoeveel wist deze stas?).

Vermoedelijk een stagiair die tegen de lichtknop leunt of kortsluiting maakt met zijn waterkokertje; wat en hoe is nochtans onduidelijk (welke andere onderzoeken zijn door deze stroomstoring nu in problemen gekomen en wie had er toen nog meer last van de storing?). Volgens De Speld heeft de NSA al contact opgenomen met het OM – De Amerikanen hebben de tapes nog wel.

Geen band, geen bewijs en dus mag Teeven naar de rechter om ter plekke gehoord te worden (hoe vaak worden staatssecretarissen eigenlijk als getuige gedaagd?) en naar de Kamer om dat nog eens fijntjes over te doen, maar dan publiekelijk. Onderwijl speuren wij Twitter af in deze InstantLiveBlog om de vinger aan de pols te houden. Wie zegt wat, waarom, hoe en waarover precies. En dus ook: waarover niet.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.