Spin alley

De voorronde en presidentsverkiezingen van 2016 zijn waarschijnlijk de best verbeelde verkiezingen in de geschiedenis. Nooit eerder staken zoveel mensen (live) filmende mobiele telefoons de lucht in bij verkiezingsbijeenkomsten, debatten of zomaar, ergens onder weg.

Het risico ‘betrapt’ te worden, is gigantisch.

Maar, de verbeelding heeft ook zo haar voordelen. We (het publiek) komen nog eens ergens. Zoals in spin alley – de ruimte waar journalisten live verslag doen van bijvoorbeeld het eerste, Democratische debat vannacht in Las Vegas en waar de ‘hulpjes’ hen voor hun kandidaat proberen te winnen. The Guardian-redacteur Sabrina Siddiqui maakte een mini-impressie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.