Gebroken hart en ander luistergenot

[inlinetweet prefix=”” tweeter=”” suffix=””]Waarom heb ik geen relatie met mijn dates? Een pijnlijke vraag die veel alleenstaanden liever uit de weg gaan[/inlinetweet]. Lea Thau steldede vraag wel, aan haar ‘exen’; de mannen die na één of enkele afspraakjes geen behoefte meer hadden in verder contact. Nu is een date geen functioneringsgesprek, noch voor degene wiens hart is gebroken als degene die het breekt. Maar na al die gebroken harten, is ze nog altijd alleen. “Als vrouw zonder man sta je onderaan de sociale ladder”, leidt ze haar onderzoek in. Van dat onderzoek maakte ze een podcast: Love hurts. Sterker: van dat verdriet maakte ze een ‘project’ – Strangerswaar het persoonlijke publiek wordt.

Each episode is an empathy shot in your arm, featuring true stories about about the people we meet, the connections we make, the heartbreaks we suffer, the kindnesses we encounter, and those frightful moments when we discover that WE aren’t even who we thought we were.

[inlinetweet prefix=”” tweeter=”” suffix=””]Love hurts is een mooi voorbeeld dat je goed moet kunnen schrijven om mooie radio te kunnen maken[/inlinetweet]. En: in (bijna) alles is een mooi verhaal. Van heel persoonlijk (op zoek naar de mannen die Lea afwezen) tot macroscopisch. Het gebroken hart en de asteroïden komen allemaal van PRX. Eén verzamelplaats voor (publieke) ‘audioverhalen’.

Public Radio Exchange (PRX) is an online marketplace for distribution, review, and licensing of public radio programming. PRX is also a growing social network and community of listeners, producers, and stations collaborating to reshape public radio.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.