Journalistiek en het leven na Snowden

Alan Rusbridger, hoofdredacteur van The Guardian, wordt kort geïnterviewd door Micah Sifry (Personal Democracy Forum). Centrale thema: hoe is journalistiek in het algemeen en ons leven in het bijzonder na de NSA-onthullingen veranderd? Rusbridge waarschuwt: de body politic is heel goed in het tegenhouden van verandering. ‘Zij’ geven aan ‘het’ debat aan te willen gaan, maar dat blijft vaag. Toch ziet hij veranderingen. Het besef van een surveillancestaat is in Amerika en Europa toegenomen en de opstelling van de grote tech- en communicatiebedrijven is kritischer. Wat hij mist is een Grote Politieke Discussie, want, zegt Rusbridger, politici missen het idioom en discours om het debat te kunnen voeren.

Open Up? 2014: Surveillance: Transparency, Trust, and Total Awareness from Omidyar Network on Vimeo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.