Ruim een miljoen minuten historisch nieuws- en filmmateriaal online

Schwarzenegger is teruggekomen, zoals beloofd. De Terminator begon ooit als wereldkampioen body building en dankzij De British Pathé-filmarchief kunnen we de beelden van die competitie terugzien. Naast dit omvangrijke filmarchief hebben nu ook AP en het Britse Movietone hun oude materiaal via YouTube ontsloten. Voor iedereen. Gratis. In de verzameling – ruim 1 miljoen minuten – historische items die in de bioscopen werden getoond. Zoals de dramatische ramp met de Hindenburg (luister vooral naar de ‘journalistieke’ aanwijzingen op de achtergrond: ‘Shoot it! Shoot it!’), de poging Edward VIII dood te schieten in 1936, wat overigens niet de opening van het item was (vreemd genoeg), maar pas na 4:26 minuten en de arrestatie van Martin Luther King in Selma (zonder ronkende voice over). Genoeg materiaal om nog eens uit te putten.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.