Rutte praat poep

Wat valt u op in deze alinea?

‘Nederland is een democratische rechtsstaat. Vrijheid van meningsuiting is hier een onbetwist recht.’ Maar er zijn grenzen, aldus de premier. ‘En als die overschreden worden, zal de staat die grenzen vastberaden bewaken. We zullen alle middelen die de rechtstaat biedt gebruiken om de rechtstaat overeind te houden.’

En? Ziet u het al?

De zin klopt niet. De vrijheid van meningsuiting is geen onbetwist begrip meer du moment er grenzen aan worden gesteld. Als grenzen worden bewaakt, bestaat namelijk de kans dat die wordt overschreden en als de grens wordt overschreden, is-ie betwist. Logica. Zou je zeggen. Maar niet voor de Rijksvoorlichtingsdienst/Algemene Zaken/Rutte. Bovenstaande zin komt namelijk uit een bericht van de Rijksoverheid. Ik hoop van een stagiair die nog een stevig evaluatiegesprek krijgt. Anders is het tijd een betere tekstschrijver aan te nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.