#LDPolitiekLive | Daan Sloos: ‘Wij zijn de enige rechtse partij in Leiden’

Volgens Daan Sloos, lijsttrekker van Leefbaar Leiden, ging het College bij de Ter Haarkade volledig de mist in. Woensdagavond 20 uur praat hij over Bereikbaarheid & Mobiliteit. Wij spraken hem vast over de afgelopen vier jaar, de campagne en zijn ambities.

,,Ik zit op de puinhopen van dit College. Ze hebben aan de Ter Haarkade met de aanleg van een nieuwe moskee van alles aan de bewoners beloofd, maar zijn niets nagekomen. De huizen kelderen hier in waarde, tot 30.000 euro. Die islamieten hebben toch een moskee aan de Willem de Zwijgerlaan? Daar passen vijfhonderd mensen in. En dan bouw je nog een moskee. Waarom? Voor wie? Voor 250 Marokkanen? We moeten echt voorkomen dat we straks in Marrakesh of Casablanca wonen. Het gaat mij om de Leidse identiteit. Een universiteitsstad, zeker, maar vergeet niet de arbeiders. De mannen en vrouwen van de Kooi, Zuid en Zuid-West die keihard hebben gewerkt om die stad te laten bloeien.

Uit Europa
Miljoenen gaan er naar de kenniseconomie terwijl de banen van de Leidenaren door Bulgaren en Polen worden ingenomen. We moeten uit Europa om de Leidse identiteit te beschermen. Hoe? Geef ze geen officiele status. Dan hebben ze ook geen recht op een uitkering. Wat zegt u? Kunnen ze dan ook geen belasting betalen? Kijk aan, nog een reden om thuis te blijven. Nee, we moeten uit de EU. Dat vindt trouwens vijfenvijftig procent van de Nederlanders ook. Dus onderteken de petitie van de PVV en schrijf een referendum uit. Anders gaat ook Leiden naar de … ik had een erg lelijk woord in gedachten … galemiezen.

Ongeacht afkomst
Vandaag stond nog in de krant: twee Roemenen, opgepakt voor winkeldiefstal in de Breestraat. Kijk maar naar Opsporing Verzocht: allemaal Noord-Afrikanen met een lichte huidskleur, ouderen durven hun huis niet meer uit. Ik zeg keihard aanpakken: pakken en straffen. Allemaal. Ja, ook de Nederlanders, ongeacht hun afkomst. Maar de grootste groep is lichtgekleurd, dat is niet alleen hier, maar ook in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Daar sluit links de ogen voor.

Enige rechtse partij
Wij zijn de enige rechtse partij in Leiden en we gaan veel zetels halen. Wij schuwen het college niet. Ik verwacht er veel van. Of wij worden uitgenodigd voor de onderhandelingen? Nee, wij nodigen uit voor de onderhandelingen! Maar ik doe geen concessies ten aanzien van de islamisering en de subsidies aan onzin dingen; daarover zijn we het al eens met de VVD. En ook zonder de VVD staat ons  gedachtegoed hartstikke goed op de kaart. Wij flyeren niet. Houd de deur dicht mensen, als ze met een roos aankomen: ze belazeren u ook voor de komende vier jaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.