#LDPolitiekLive: Daan Sloos (LL) en Gerard Bol (GBK)

LEIDEN – Leefbaar Leiden wil een extra fietsenstalling op de taxistandplaats voor het station. GemeenteBelangen Katwijk wil het geld van de Westerbaan vrijmaken voor de ondertunneling van de N206. Lijsttrekker Daan Sloos (LL) en Gerard Bol (GBK) zeiden dat woensdag in LD Politiek Live.

Gerard Bol (lijsttrekker GemeenteBelangen Katwijk) wil snel starten met de aanleg van de Noordelijke Randweg Rijnsburg en de ondertunneling van de N206. Voor de Noordelijke Randweg Rijnsburg is de verkennende fase afgerond, maar Bol is bang dat het daar bij blijft. ,,Verkennen is in de politiek hetzelfde als over een kind zeggen ‘hij komt op gang’. Oké, maar wanneer dan?’’

Mits betaalbaar
GemeenteBelangen is voor de ondertunneling van de N206 ,,mits betaalbaar.’’ Voorstanders hopen dat de provincie een deel van die kosten zal dragen. Provinciale Staten bleek daar begin januari weinig voor te voelen. Bol: ,,Als er geen geld komt van de provincie, willen wij de keus voor een tunnelvariant zelf maken en betalen. Er liggen nog miljoenen vast voor de Westerbaan die we kunnen gebruiken.’’

Afgekaart
Daan Sloos is het niet eens met de stelling dat fietsers er in alle politieke programma’s, ook van Leefbaar Leiden, bekaaid van afkomen. Dat onderwerp is wat hem betreft ‘afgekaart’. Wel ziet Sloos liefst nog een stalling op de plek van de huidige taxistandplaats voor het station.

RijnlandRoute langs Europaweg
Over de RijnlandRoute is Leefbaar Leiden uitgesproken: ,,Onder geen voorwaarde gaat er een slag komen door de Oostvlietpolder. De hele Raad wil die polder groen houden om er dan een weg doorheen te leggen? Dat is toch raar? Die route moet over de Europaweg. Maar een hele goede oplossing heb ik zelf ook nog niet voorbij zien komen.” Volgende week zijn Kies Katwijk en GroenLinks (Leiden) te gast. Zij spreken dan over Cultuur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.