#LDPolitiekLive: Piet Schuur

LEIDEN – Geen verkiezing zonder peiling. Daarom belt LD Politiek Live aan op nummers 19 en 3 om met inwoners uit Leiden, Oegstgeest en Katwijk te praten over de staat van de straat, de lokale politiek en de verwachtingen van een nieuw college. Aflevering 2: Piet Schuur (Annie van Hattemstraat 19, Leiden). “Ik stem vanaf 2010 Partij voor de Dieren. Als het dieren goed gaat, dan hebben wij dat ook. Als je voor dierenwelzijn bent, leg je dus geen snelweg aan in een natuurgebied.” 

“De RijnlandRoute, de verbinding tussen de kust bij Katwijk en de A4 bij Leiden, scheert pal langs onze wijk. In dit randgedeelte van de Stevenshof geniet iedereen van de rust en de weidse ruimte. Dat kan straks niet meer. En we hebben al een snelweg binnen gehoorsafstand. Bewoners van de flats aan de rand van de wijk kijken straks zo die bak in waar de weg in komt te liggen. Ik vind het onbegrijpelijk dat de bewoners niet veel meer zijn betrokken bij de plannen voor de inrichting van het gebied Duin, Horst en Weide.

Binnenstadslab
Ik mis sowieso Leidse betrokkenheid bij deze wijk. Er zijn wel bruisende ideeën voor het centrum. Denk aan het Stadslab; dat noem ik gekscherend wel het BinnenStadslab. Het probleem is dat dit College niet kiest. Nu krijgen we er twee parkeergarages bij, we hebben er al vier, durf dan ook de auto’s niet meer in de binnenstad te laten parkeren! We hebben een prachtig, oud centrum, mooie musea en een oude universiteit. Kijk eens in Maastricht hoe ze daarmee omgaan. Daar kunnen wij nog wat van leren. We hoeven het niet allemaal zelf uit te vinden. Er zijn hele goede voorbeelden. Als je durft te kiezen, tenminste. Dat mis ik. Lef om het mooie te behouden en je voor het nieuwe te laten inspireren.

RijnGouweLijn
Zoals in Straatsburg, daar leggen ze op een vierbaansweg zoals de Churchilllaan twee banen aan voor auto’s en twee voor de tram. Bedrijven met meer dan tien medewerkers, gevestigd langs die lijn, moeten meebetalen. Omdat zij baat hebben bij openbaar vervoer. Dat kan hier ook. Maar de auto lijkt steeds  de norm, de nieuwe rite de passage naar volwassenheid. Je slaat de  brommer over en begint met rijlessen op je zestiende. Die auto neemt wel steeds meer ruimte in; schaarse ruimte. En daar moeten we juist heel zorgvuldig mee omgaan. Voor dier en mens.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.