#LDPolitiekLive: Popcommissie Leiden en geen theater Katwijk

LEIDEN – Een goed gesprek met de Leidse rederijen en grote muzieknamen naar Leiden halen, wil Pieter Kos, lijsttrekker van GroenLinks. Jaap Haasnoot, KiesKatwijk, wil geen theater in zijn stad. Beiden waren woensdag te gast bij LD Politiek Live.

Pieter Kos (GroenLinks Leiden) denkt dat een gecombineerde evenementenvergunning om juridisch verweer van burgers tegen evenementen rond en op de Nieuwe Rijn tot een minimum te beperken, niet de juiste route is. Volgens Kos heeft de gemeente ondernemers die van de Nieuwe Rijn gebruik maken onvoldoende serieus genomen en slecht naar hen geluisterd. ,,Ik zie veel opgebouwde weerzin, over en weer.” Daaraan moet volgens Kos met een goed gesprek een einde komen. Niet met regels.

Kos kondigde woensdag ook de oprichting van de Popcommissie Leiden aan. Doel: grote namen in de muziek naar Leiden halen. ,,Wij zijn al maanden bezig om binnen de popmuziek Leiden, denk aan de poppodia, de Stadsgehoorzaal, concertorganisatoren samen te werken om te laten zien wat in de stad gebeurt en om dingen mogelijk te maken die je alleen nooit zou lukken.” Op 1 mei wordt samen, vanuit de Popcommissie, het eerste concert georganiseerd. Wie is nog niet duidelijk

Waar de voorman van GroenLinks juist meer culturele initiatieven stimuleert, wil Jaap Haasnoot (KiesKatwijk) juist een pas op de plaats maken. ,,Ik denk dat we in Katwijk onze schaal in de gaten moeten houden. Een theater is niet iets wat wij kunnen dragen.’’ Als het aan KiesKatwijk ligt, wordt dat regionaal geregeld. ,,Als je in Katwijk naar het theater wil, ga je naar Leiden. Als een Leidenaar naar het strand wilt, komt hij naar ons.’’

Het Cultuurhuis op het Andreasplein komt daar volgens Jaap Haasnoot alleen om de Princestraat uit het slob te trekken. KiesKatwijk ziet het Cultuurhuis liever aan de Voorstraat komen. ,,Er is in het verleden al veel geschiedenis gesloopt. Dat wat nog het gevoel geeft Katwijker te zijn, het plein, moeten we dus behouden. Als je dan zo’n plein wil volbouwen, heb je het niet begrepen.’’

Volgende week zijn te gast OPA uit Katwijk en de SP uit Leiden. Zij praten dan over het armoedebeleid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.