#LDPolitiekLive: experiment met live web-TV

Volgende week woensdag, 8 januari begint LDPolitiekLive – de nieuwe talkshow over lokale politiek in Leiden en Katwijk. We maken, tot aan de verkiezingen van 19 maart, elke week een uitzending. Live vanaf de redactie van het Leidsch Dagblad.

De talkshow dient twee doelen: het is een nieuwe en directere manier om lokale politiek in beeld te brengen en het is een experiment. Een experiment om live televisie te maken met zo min mogelijk middelen. Doel: sneller live verslag bij nieuwswaardige incidenten in de regio. Belangrijke vragen die we met dit experiment willen beantwoorden: welke meerwaarde heeft live video en welke technische (on)mogelijkheden zijn er om meerwaarde voor lezers te kunnen genereren?

Tegelijkertijd proberen we een sociale laag in ons programma aan te brengen. Kunnen we met de berichtgeving over het programma, de rubrieken en artikelen die er uit voortkomen ook lezers mobiliseren om mee te denken? Om hun vragen te beantwoorden? Is Leiden en Katwijk groot genoeg om uitspraken te kunnen doen over het succes van dit project en, belangrijker, hoe definiƫren we dat succes precies? U bent uitgenodigd om mee te denken, bij te sturen en te becommentariƫren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.