Live TV maken van lokale verkiezingsavond – het kan

Een experiment met negen studenten opgedeeld in een social mediateam, twee floormanagers, een schermman, een regisseuse en twee presentatoren. Resultaat: ruim drie uur live televisie met veel, heel veel gasten. Woensdagavond werden masterstudenten van Journalistiek en Nieuwe Media voor de leeuwen geworpen. Zij moesten de uitslagenavond in de Stadsgehoorzaal omzetten in een live programma on the run. En dat, bleek, was heel hard werken, improviseren en anders tegen nieuws aankijken dan de theoretische beschouwingen daarover. Vier uur keiharde praktijk, dus. Ik raad u niet aan de hele uitzending nog eens na te kijken, maar een illustratie geeft het skippen wel. En uiteraard ben ik trots op onze studenten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.