Onderzoek Ashbygate (Australië) gefinancierd door online activisten

Als ik David Marr moet geloven (The Guardian, 12 juli 2013), dan gelooft alleen nog Inge Slipper (wat een Nederlandse naam) in de onschuld van haar man Peter Slipper – voormalig Speaker of the House en parlementslid. Slipper (mijnheer dat is) rijgt de geïmplodeerde schandaaltjes als kralen aan een ketting. In 2010 kwam hij in opspraak vanwege de declaratie van reiskosten, stapte in 2011 na een interne machtsstrijd op als lid van de liberale partij en viel in 2012 zijn homoseksuele assistent, James Ashby lastig. Hij werd daar in december 2012 van vrijgesproken en het schandaal verdween naar de achtergrond.

En daar bleef het rommelen. Tot activisten nu de gelden bij elkaar hebben gelegd om het ‘schandaal’ weer op te duikelen, af te stoffen en verder te onderzoeken. De teller staat op ruim 53.000 Australische dollar:

The objective of the trust will be to engage lawyers and private investigators to make sufficient preparations such that the case against Mal Brough, Christopher Pyne, James Ashby and other co-conspirators can be run as a private prosecution. The trust will be run as a not for profit under the guidance of David Donovan. I will be assisting him in administrative functions, as I hope others will also. All expenditures will be transparently accounted for in a discrete section of the Independent Australia domain.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.