Bij de BBC wordt nu ALLES uitvergroot

Wat is er in vredesnaam aan de hand als een presentator van de BBC bovenstaande tweet de wereld in slingert? De BBC ligt al enige tijd onder vuur, dat mag gevoegelijk bekend zijn. Het vergrootglas is wel erg langdurig op de omroep gericht als individuele presentatoren zich moeten verantwoorden vanwege een schreeuwerig en wel heel erg directief interview met de Britse minister van Financiën Osborne. Top-spin doctor Craig Oliver, zou na het interview bij Today zijn beklag hebben gedaan bij een aantal BBC-leidinggevenden over Davis’ stijl. Het gerucht ging snel de ronde dat de presentator op zijn kloten heeft gekregen, maar dat klopte niet.

Dat verklaart dus de de tweet.

Waar ging het dan om? Om de ‘Herfstverklaring’ van Osborne – de financiële staat van de staat, zo u wilt. Het ging om een fors tekort in de begroting dat hoger was uitgevallen, was het niet dat de minister van Financiën de geanticipeerde opbrengst van de verkoop van een vierde generatie mobiele telefonie netwerk al vast had ingeboekt. Die zijn er nog niet.

Davis wilde weten of het gat groter was als de minister dit trucje niet had uitgehaald. Osborne weigerde antwoord te geven, Davis groef zich in en beide heren schreeuwden al snel, ieder vanuit hun loopgraven, naar elkaar. De ergernis spatte van de radio en dat vindt de über-spin doctor Oliver niet fijn. Hij ging rondbellen, zoals veel communicado’s die niet blij zijn plachten te doen. Over het hoofd van direct betrokkenen stemming maken bij de mensen daarboven. En zo ontstaat een situatie dat de BBC zichzelf zou kunnen censureren om onder het vergrootglas vandaan te komen. Want dat er iets aan de hand is bij de staatsomroep, moge duidelijk zijn, maar een beetje rellerig interview lijkt mij toch geen probleem. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.