Komt een journalist terug van vakantie …

Terug van vakantie (verklaart de radiostilte ) is het altijd even opstarten. Ik wil meteen beginnen met bloggen, maar zit nog niet in de modus. Met andere woorden: uitgeslapen genoeg, ideeën genoeg, maar geen feeling met wat speelt. Terug van vakantie mis ik de aansluiting met de ecologie van de actualiteit. Ik kan, op basis van mijn readers, tweets en tools, geen prioriteit aanbrengen. Alles is nieuws, er is geen hiërarchie en ik voel me te detached om het aan te brengen. Voor ik het weet, is de middag voorbij en heb ik alleen maar gelezen en niets geschreven.

Zo moet het voelen als je aan het begin van je journalistieke carriere staat, bedacht ik mij. Je staart naar een leeg scherm, er ploppen geen verhalen uit je brein. Alles wat je kan bedenken, zit je te lezen. Invalshoeken, vervolgverhalen, vragen, zelfvertrouwen – opgedroogd. Er is helemaal niets om op te vertrouwen. Zo leeg moeten beginners zich voelen. Er is geen app, tool of site die daar een verandering in kunnen aanbrengen. Die helpen alleen van een idee een volwaardig verhaal te maken. Maar dat eerste zaadje, die verwondering, de nieuwsgierigheid naar de achterkant van een verhaal, de invalshoek waarmee je verder kan … dat moet echt uit jezelf komen. Bij deze. Ik ben er weer! <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.