Een goede verhaallijn liegt 24 keer per seconde

Een goed verhaal, zegt Ken Burns (regisseur), is gelijk aan 1+1=3. In vier minuten vertelt hij over de eenvoud van verhalen en het manipulatieve vermogen van de verteller. Cinema, zegt Burns, verwijzend naar het aantal frames dat in films werd gebruikt, is 24 keer liegen per seconde, elke seconde weer. In deze korte film vertelt hij waarom hij toch gelooft in een waarheid; zij het als bijproduct van een verhaallijn die hij kiest en waar de kijker zich in herkent of voelt meegenomen. Inspirerende nuance voor iedereen die gelooft in de objectiviteit van een verhaal. Zonder overigens het kind met het badwater weg te willen spoelen. Want waarom zou je als journalist niet mogen kiezen in de rode draad waarmee je de feiten aaneen rijgt? <<

[vimeo http://www.vimeo.com/40972394 w=600&h=337]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.