Google Labs is dood, leve Chrome Experiments!

NRC kwam vandaag met een prachtige infographic over de mondiale wapenhandel. Om je vingers bij af te likken. Nu ben ik nieuwsgierig van aard en heb eens wat in de omgeving van die infographic zitten rommelen. Blijkt er een mooie site ‘achter’  te zitten: Chrome Experiments. Een plek waar iedereen met verstand van programmeren zijn lol op kan. En daaruit komen hele aardige projecten. Zoals de infographic over wapenhandel en, ook leuk, een Font Bomb (zie video). Labs is dood, maar lang leven Chrome Experiments! Nog maar te zwijgen over de Exquisite Forest. We kennen het al een beetje – het Cash-project dat dit weekend nog Zomergasten haalde. Dit project, van Tate in samenwerking met Google, hoopt op een bos van animaties. Aangevuld door iedereen en op elk moment. Prachtig en voor niks.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VYKkU5eajok?rel=0]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nnhJ1841K-8?rel=0]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.