Deep webradio

In voorbereiding op mijn college Internetresearch verzamel ik materiaal over het deep web – dat deel van internet dat vanwege beperkingen van populaire zoekmachines veelal buiten beeld van internetgebruikers blijft. Volgens literatuur dat ik nu tot mij neem, zijn dat niet de uithoeken van internet, maar vier-vijfde van het totaal aan informatie. Met andere woorden: gen kattepis dus. De kans dat je mooier materiaal in de deep vindt, is groter dan door te googlen.

Maar helaas, ik heb nog geen resultaten gevonden die ik niet ook met Google kon vinden. Dat kan twee dingen betekenen: ik ben nog niet op het echte deep web gestuit of Google is de laatste jaren (de meeste literatuur komt uit 2007-2009) significant beter gaan vinden. Dus test ik zoekmachines die beweren dat diepe web wel te ontsluiten.

Een daarvan is InfoMine. Ik zocht er op Florida folklore (werkelijk: geen idee waarom) en stuitte op onderstaande opname uit deze collectie – een avondvullende playlist van prachtige folk en worksongs uit Florida. Piepend en knarsend. Deep web meets deep radio. Voor de liefhebber een paar extra links naar prachtige blues (mp3). En wie geen genoeg kan krijgen, kan terecht bij de Nationale Jukebox van de Library of Congress. 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/34312505″]

Bulwark Turn Upside Down | Po’ Gal | Poor Stranger Blues | Turpentine Blues

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.