Grieken willen (weer) uitstel

11,5 Miljard extra – 5 procent van de nationale output – moeten de Grieken nog bij elkaar zien te bezuinigen om vanuit Europa steun te krijgen. En dat, weet Financial Times, gaat ze waarschijnlijk niet lukken. Premier Antonis Samaras wil volgende week Merkel en Hollande om uitstel van deze eis vragen, weet de Britse krant.

The extension plan calls for a slower adjustment with cuts spread over four years until 2016, and the budget deficit declining annually by 1.5 percentage points of national output rather than 2.5 points under the present arrangement.

De krant meldt dat het geduld langzamerhand op is. Steeds vaker bespreken (vooral Duitse) politici een Grexit – het uittreden van Griekenland uit de euro. In juli schatten financieel analisten van Citigroup de kans op een vertrek van de Grieken op maar liefst negentig procent. Wie de Griekse tragedie op de voet wilt volgen, kan vandaag terecht bij The Guardian. Zij houden een live blog bij. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.