Het heilige vuur van de lokale politiek

Is de volgende tweet verstandig?

[tweet https://twitter.com/hennykeereweer/status/235388928436367361]

Ligt er aan wat er aan voor af is gegaan en dat is in het geval van Henny Keereweer (fractievoorzitter PvdA Leiden) en Anand Soekhoe (volgens eigen Twitter-profiel: Kandidaat #AeuPAanhanger #BJP en #PVV, Ontslagen VO docent vanwege kritiek op islam; Duo raadslid Leefbaar Leiden; PSV-er) heel wat.

Het begon met een blog van de Leidse GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos. Hij schreef, prikkelend: ‘Op naar een gemeenteraad zonder Sloos.’ Een frappante stijlbreuk met de mos om tegenstanders in de lokale politiek vooral inhoudelijk en niet persoonlijk aan te pakken. Blijkbaar is het Kos na jarenlange ergernis allemaal te veel. Hij doopte zijn pen in vitriool en noemde Soekhoe een ‘extremist’ en stelde dat Sloos ‘bralt’. En om de gifbeker helemaal leeg te drinken

Dus het is een mooi stel, de geldbeluste Daan Sloos die zegt op te komen voor “de gewone man” en de geradicaliseerde Anand Soekhoe die iedereen waar hij bang voor is de vrijheid wil ontnemen onder het mom van zijn eigen vrijheid van meningsuiting.

Maar hoe kunnen Soekhoe en Keerewer elkaar daarover zo verschrikkelijk in de haren zitten? Als we Kos moeten geloven, is dat voor Soekhoe normaal gedrag. De vraag die niemand stelt: waarom laat Keereweer, part nog deel aan de column van Kos, zich zo op de kast jagen? Oke, hij zat met Kos bij de lokale omroep om Kos’ oproep te onderschrijven (hoor onderstaand fragment).

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/56169720″ iframe=”true” /]

Dat optreden klinkt als een een-tweetje , zeker gezien de tweet die beide heren uitwisselden na de uitzending. Kos dankte Keerweer, Keerweer dankte Kos.

[tweet https://twitter.com/hennykeereweer/status/235054591484502016]

Daan Sloos was trouwens keurig voor de uitzending uitgenodigd, Soekhoe was boos niet uitgenodigd  te zijn. Keerweer weet dat laatste aan een spreekverbod; hij dacht dat Soekhoe niet namens Leefbaar Leiden woord mocht voeren. Waarom dan vragen om te komen praten? Soekhoe weet zijn niet-komen naar de studio aan het feit dat de PvdArabieren, zoals hij de sociaal-democraten steevast placht te noemen, zijn veiligheid niet konden garanderen. Fractievoorzitter en advocaat Keereweer had het daarbij kunnen laten. Maar neen, hij ging nog even door.

Olie op het vuur bij types als Soekhoe. En: prachtige lokale politiek. Want uiteindelijk is alle politiek lokale politiek en niets menselijks vreemd. Keereweer is om onbegrijpelijke redenen in zijn kuif gepikt door iemand waarvan hij (en Kos) al jarenlang wisten niet normaal mee te kunnen praten. Of tweeten. <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.