Betekenis van woorden in de politiek – Mark Forsyth over ‘president’

Woorden hebben een betekenis en die betekenis is in het politieke domein van groot belang. Woordmanagement (zelf bedacht) is dus de sleutel tot succes of falen van een politicus. Etymoloog Mark Forsyth loodst ons in deze TED video in korte tijd door een aantal politiek zeer beladen woorden. Zoals het woord ‘president’ in de Amerikaanse politiek – niet meer dan een voorzitter van vergadering. De Senaat weigerde, de House stelde deze ondermaatste titel voor (men heeft ‘koning’ serieus overwogen); de uitkomst kennen we. Hoewel: Forsyth weet dat de Senaat de titel ‘president’ nooit heeft goedgekeurd. Men heeft besloten het onderwerp in de ijskast te zetten. Al ruim 200 jaar. Kijk, da’s nog eens een politieke oplossing.

[ted id=1548]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.