‘Kill him’ – Terroristen in Mumbai waren nogal tech savvy

[ted id=1496]

Indrukwekkende schets door Marc Goodman van de Slag om Mumbai (november 2008). Ook de terroristen hadden een warroom. Een computerruimte in Pakistan waarin handlangers van de aanslagplegers achter computerschermen de ‘troepen’ op de grond van informatie voorzagen. Ze stonden voortdurend met hen in contact en de warroom werd regelmatig ingezet om inlichtingen te verschaffen.

Zo gingen terroristen tijdens hun belegering in het hotel op zoek naar nieuwe slachtoffers. In hun zoektocht stuitten ze in een van de suites op een man. Hij verstopte zich onder zijn bed. De terroristen wilde weten wie hij was. ‘Een onschuldige leraar’, antwoordde het slachtoffer. Maar onschuldige leraren slapen niet in India’s duurste hotel. Terroristen gaven zijn naam door aan hun warroom in Pakistan en dan ontspint zich een afschuwelijke dialoog tussen de mensen in die warroom in Pakistan en de terroristen in de hotelkamer van de man. Na zijn naam in Google te hebben geklopt, willen ze in Pakistan weten: 

‘Your hostage … Is he heavyset?’

‘Is he bold in front?’

‘Does he wear glasses?’

Yes, yes? We have found him …’

Ze hadden de twee-na rijkste Indische zakenman gevonden. Geen leraar, maar miljonair. En toen volgde het ‘bevel’ uit de warroom in Pakistan:

‘Kill him.’

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.