Briljante mockumentary over het Institute for Centrifugal Research in Flordia

Een mockumentary is een documentaire in beeldtaal; dat wil zeggen: alleen de beeldtaal klopt, de feiten niet of nauwelijks. Een klassieke mockumentary is Geboren in een verkeerd lichaam van Arjan Ederveen – het relaas van een Groningse boer die eigenlijk een Masai wil zijn. Wat volgt is een aandoenlijke ‘documentaire’ waarin we de boer volgen in zijn ‘behandeling’ weer terug te keren in zijn ‘werkelijke lichaam’ (inclusief huidskleur verdonkerende therapie en onderlip vergrotende operaties).

In de mockumentary The Centrifuge Brain Project neemt Dr. Nick Laslowicz ons mee op reis door zijn vele experimenten om met centrifugale krachten ‘s mens geest te optimaliseren. Wat volgt is een korte film met ongelofelijk goede special effects en de verbazing bij mijn eega dat het allemaal niet echt is. Kijk en geniet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.