Help! Ik heb een Mac en wil een podcast Soundclouden!

Een podcast omzetten naar Soundcloud gaat met een Mac net even anders, maar net zo eenvoudig als met Windows. Net even anders betekent dat je je wel eerst op een podcast moet abonneren via iTunes (eerlijk is eerlijk – dat is een horror programma eerste klas). Eenmaal geabonneerd op een podcast is het Soundclouden van die podcast een eitje.

  1. Ga naar Soundcloud;
  2. Kies voor de optie ‘Uploaden‘;
  3. Ga in het dialoogvenster naar het label ‘Muziek’;
  4. Kies uit jouw abonnementen de aflevering die je wilt Soundclouden;
  5. Als het niet lukt, moet je die eerst even ‘ophalen’;
  6. Klik op ‘Open’;

Klaar! Nu kan je het mp3 bestand van je Soundcloud vervolgens weer downloaden om het in Audacity te verwerken. Het is een beetje een omweg, maar wel een manier om van een podcast een mp3 te maken en uit die mp3 een passage te knippen die je (met bronvermelding) in jouw productie kan plakken. Ergo: podcast even soundclouden, mp3 van de soundcloud downloaden, download in Audacity bewerken, klaar! O ja, succes! <<

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.