Gebruik sociale media niet formaliseren, zegt NYT

Waarom zou je gebruik van sociale media formaliseren? Reuters deed het, AP ook. The New York Times doet het niet. Phil Corbett, managing editor standards legt uit waarom hij niet aan de handrem gaat hangen. En zijn uitleg om mensen vooral zelf te laten uitzoeken hoe ze sociale media willen inzetten, klinkt logisch, coherent en overtuigend:

We think it’s really important for them to do that, and we’ve been concerned that if on the one hand you tell all your reporters and editors “Social media is great, you really should be experimenting and getting the benefit of this great tool,” but on the other hand, “Here’s 27 rules that you better not violate or you’re going to be in big trouble” — that’s not necessarily the most effective way to encourage your journalists.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.