Belangrijker dan politieke strijd, health care of de economie is de dood van Trayvon Martin

Ik schreef eerder over de petitie die de ouders van Trayvon Martin op internet hadden gezet. Deze week maakt Poynter bekend dat Martin belangrijker nieuws in Amerika is dan de nominatiestrijd en politieke campagne van de GOP. Dat laatste is niet zo heel vreemd – de campagne ligt tijdelijk op zijn gat. Maar: in plaats van round-ups en het uitwerken van kleine schandaaltjes, was Martin belangrijker nieuws. De tiener (17 jaar) werd door een buurtwacht doodgeschoten toen hij terug kwam uit een winkel waar hij snoep had gekocht. Trayvon staat dus bovenaan de meida-agenda, gevolgd door de verkiezingen, de volksgezondheidsverzekering van Obama, Afghanistan met als hekkensluiter, op 6 procent (slechts): de economie.

_

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.