Handige tool: Transcribe

Zit jij ook altijd te emmeren als je opnamen van een interview moet uitwerken? Ik wel. Ik muis me scheel tussen het mp3-bestand en Word. Stukkie typen, snel op pauze drukken, stukkie typen, weer op pauze of, erger, terugspoelen. Het is een belangrijke reden om helemaal geen audio-apparatuur mee te nemen. En dat is zonde. Met audio-apparatuur erbij praat je vaak ontspannender. Je hebt meer tijd om een zijpad te bewandelen omdat je niet ook de rode draad van het gesprek hoeft te bewaken, aantekeningen moet maken en onder al die stress vriendelijk moet blijven.

Transcribe is een aardige oplossing. Je laadt het mp3-bestand in en gaat in de teksteditor aan de slag met het uitwerken. Pauze, vooruit en achteruit spoelen doe je nu met de toetsen op je toetsenbord. Het besturen van de audio is onderdeel van het uitwerken van de tekst geworden. Een kleine aanpassing, maar het werkt wel. Bijkomend handigheidje waar ik achterkwam: je kan ook mp3-bestanden die alleen online zijn (zoals een podcast) in Transcribe zetten. Kopieer daarvoor de url van het mp3-bestand, klik op de ‘Bestand openen’ button en plak de url in het dialoogvenster van Windows (het scherm dat opent waardoor je bij je bestanden kan – zie afbeelding). Succes!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.