Congreslid Hoekstra (USA) verzeild in twittergate

De Amerikaanse Republikein Peter Hoekstra (Michigan) is verzeild geraakt in een heuse twitteraffaire. Hij twitterde er tijdens een geheime trip naar Irak, waar hij informatie verzamelde over de stand van zaken, lustig op los.

Dat is onverstandig. Amerikaanse Congresleden zijn in het huidige Irak gewilde prooien voor terroristische organisaties. Kennis over hun exacte whereabouts is in potentie levensgevaarlijk. Precies dat is wel de kracht van Twitter – niet het hoe of waarom, maar het waar staat centraal.

Toch heeft het DoD (Departement of defesne – Amerikaanse ministerie van Defensie) geen cotnact met Hoekstra opgenomen. Volgens de blog nextgov is onduidelijk of Hoekstra regels heeft overtreden.

Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, twittert ook. Hij ging een uur geleden de ministerraad in. Zijn whereabouts staan niet alleen op Twitter, maar ook op een zeer mooi vormgegeven mashup. Er is zelfs wetenschappelijk onderzoek naar zijn getwitter gedaan. Al met al biedt deze sociale tool genoeg mogelijkheden om eens een kijkje achter de schermen van de (internationale) politiek te krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.