Geschiedenis GroenLinks Leiden verschenen

Betrokken strategen – schets van een politieke geschiedenis. Groen Links Leiden 1982-2005 is dan (eindelijk) verschenen. Samen met Jan heb ik gisteren een eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen. Eén ding: ik schrijf nooit, nooit, maar dan ook nooit meer een geschiedenis over een politieke partij.

Dat het boekje bij sommige betrokkenen pijn heeft gedaan, wisten Jan en ik natuurlijk al. Sinds gisteren weet de rest van de partijafdeling dat nu ook. Zelden is zo vaak, zo onomwonden en zo expliciet verwezen naar de kinnesinne die tijdens het schrijven van dit werkje aan de oppervlakte is komen drijven. Natuurlijk kan GroenLinks trots zijn dat ze dat aan durft. Jan en ik zaten er een beetje verslagen bij.

Is al die kritiek terecht? Zeker. Er valt wel wat af te dingen aan deze schets. Maar meer dan een schets is het ook niet. En zelfs met houtskool vonden sommige mensen de getrokken lijnen in het boekje te scherp. De betrokkenheid van GroenLinksers in Leiden is groot, de tenen zijn lang, wonden met een dun laagje korst bedekt. Twee politicologen hebben die blijkbaar opengereten. Waarmee? dat moet u zelf maar lezen. U kunt een boekje bij mij bestellen: voor 7,50 euro. Geen geld! <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.