Klimaat als kapstok

Klimaat en voedselveiligheid, klimaat en gezondheid, klimaat en oorlog, klimaat en sceptici. Kortom: klimaat als kapstok. 

Kopenhagen is voor een paar dagen klimaatkapstok. Dat was vlak na ‘9/11’ terrorisme. Iedereen die een haakje nodig had om zijn probleem aan op te hangen, zocht naarstig naar een link met dreigende aanslagen. Wie de financi’ele bronnen daar nu voor op ziet drogen, zoekt, herschikt zijn argumenten. Terrorisme, veiligheid en oorlog zijn zelf al vele malen onder het kopje ‘klimaatverandering’ geschoven. Misschien is het naast al die klimaatcijfers eens interessant om naar de dynamiek van de ‘klimaatagenda’  te leggen. Niet uit wantrouwen, maar uit interesse. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.