Feeding Frenzy

Speciaal voor u mijn oude en nieuwe feeds eens doorgelopen, kort omschreven en gepresenteerd. Voor uw eigen collectie. En ik ruil graag.

POLITIEK | “Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PVV 28 zetels halen. Dit zijn maar liefst vier zetels minder dan in de vorige peiling, toen de partij juist vier zetels had gewonnen. Het verlies komt met name ten gunste van het CDA. Deze partij wint twee zetels en komt uit op 34.” Voor links-Nederland een frappante spagaat: zowel het CDA als de PVV verliest. Moet je dan blij zijn of je zorgen maken? Hoe ga je als PvdA-strateeg om met deze verschuivende voorkeuren onder het electoraat? Een mooi instituut, die Politieke Barometer.<

MAATSCHAPPIJ | Oud-studiegenoot (toen al rete slim) schrijft er aan mee, dus dan moet het goed zijn. Ik heb het natuurlijk over het kwartaalbericht van het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB – SCP). Opvallende conclusie: ” Uit de focusgroepen blijkt een grote ongeïnformeerdheid over het crisisbeleid. Nederlanders zijn niet of nauwelijks bekend met maatregelen die de regering neemt tegen de economische crisis. Dit is geen goede voedingsbodem voor eventuele bezuinigingen, aangezien veel burgers niet zullen weten waarom [er zal moeten worden bezuinigd – spvdl].” Sommige respondenten vermoedden zelfs dat als kranten, tv of radio niet over de crisis hadden bericht, mensen er waarschijnlijk niets van hadden gemerkt. Men tast volledig in het duister, aldus de oud-studiegenoot. Vreemd: ook MinFin heeft tegenwoordig rss (voor kamerstukken). Kan iedereen heel behoorlijk het ‘ nieuws’ volgen. Wel instellen dan! <

GESCHIEDENIS | Mooi! Ik kwam de site zijdelings tegen – toen ik me stortte op nano en communicatie. Blijken ze veel meer moois te hebben dan ieniemienie materialen technologie. Doen ze ook aan andere interessante dingen! Gratis, toegankelijk en interessant. Als je er de tijd voor hebt. Voor in bed: een podcast over de oorzaken van de Koude Oorlog. Lekker, diep onder de dekens … <

GELD | Ik schrijf voor een grote, Nederlandse bank regelmatig stukkies. Dan moet jezelf ook wel wat van die wereld afweten. De Bank of England geeft een prachtig kwartaaltijdschrift uit waarin heel toegankelijke stukken. Dat wil zeggen; je doet nu nog maar twee dagen over de lead in plaats van een hele week. Zoals over quantitative easing – een mooie noviteit waarmee overheden geld in de economie kunnen pompen zonder het inflatiespook te wekken. Ook mooi: het Internationale Nationale Banken Journaal. Een stuk technischer, maar je komt nog beter beslagen ten ijs. Ik ga nu zelf even Explaining Monetary Policy in Press Conferences lezen. Want hoe die bankiers iets zeggen, heeft grote gevolgen voor de fianciëele markten. <

GESCHIEDENIS (2) | Uitsmijter voor radiofreaks en oorlogsgeïnteresseerden: een interview met Harry Patch. De laatste oorlogsheld van WWOI. Lees Knightleys First Casualty en ben in WWOI aangekomen. Vandaar. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.