Ordening

Veertien volgers van wanordelijke toevalligheden. Dat kan ik niemand aandoen. Vandaar: ordening.

Een eer – niets meer en niets minder. Veertien volgers van dit blog. Waarschijnlijk ben ik de minst serieus genomen blogger van internet en precies in die behoefte wil Achterland graag voorzien. Desondanks is enige ordening van mijn activiteiten ook voor de trouwe lezer geen straf. Tot nu toe is het een allegaartje aan toevalligheden geweest. Met wat meer discipline en een strakke opzet moet er meer uit mijn energie te halen zijn. Daarom zes pijlers onder één blog. Opinie, LoPolitics, RT, Beeld & Geluid, Feeding Frenzy, en IN/UIT.

Opnie spreekt voor zich, al zal ik wat meer researchen. Diepere achtergronden, een link per alinea, meer feitelijke verbanden. Tot nu toe zijn de stukken ontsproten aan een gevoel van ergernis tot ziedende woede. Koele analyse is er daarbij wel eens ingeschoten. Dat mag meer, dat moet meer. Liefst op maandag.

Alle politiek is Lo(kale)Politics. Het is maar dat u het weet. Fietsenstallingen bij station Leiden Lammerschans, de plaatselijke PVV-bijeenkomst, poep op mijn stoep, krakers in reeds verkochte panden, lokale politici. In de opmaat naar nieuwe verkiezingen berichten uit de Leidse samenleving en ons prachtige stadhuis.

Ik tweet me scheel. Dat doe ik vooral om zo snel interessante links te delen. Met mezelf. Eens per week loop ik ze nog eens na, kiek nog is naar relevantie en achtergronden. Schrijf een flupje (follow-up) of bel iemand ergens over. RT (retweet) heet dat in vakjargon. Gaan we doen.

Mijn telefoon beschikt over goede beeld en geluid. Onder in mijn tas zat een handig snoertje waarmee je dat vervolgens op je computer en dus blog kan knallen. Leuk – radio en televisie op zeer kleine schaal. Soms een foto, soms een video, soms, zomaar wat geluid van achtergronden in het achterland. Beeld & Geluid – u mag ook uw favoriete vakantiefoto mailen.

Feeding Frenzy: Vrijdagelijkse vindingen. Niks meer. Niks minder.

IN/UIT | IN: Ruth Dudley Edwards, The Economist 1843-1993 (de Slegte, €15,–). UIT: Albert O. Hirschman, The Passions and the INterest. Political Arguments for Capitalism before (sic) Its Triumph, (www.bol.com). Clay Shirky, Here Comes Everybody. The Power of Organizing Without Organizations (www.bol.com). Jeroen Smit, De Prooi. Blinde trots breekt ABN AMRO (Kooyker, ?). Ergo: een boekenrubriek dus. Met ook tijdschriftartikelen.

Want orde moet zijn. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.