[Audio] Waarom gaan Wall Street bankiers vrijuit?

Ooit afgevraagd waarom CEO’s van Wall Street banken nooit zijn vervolgd voor hun aandeel in de financiële meltdown van 2008? 60 Minutes (CBS) wil het ook graag weten. Zij spreken een half uur lang met twee klokkenluiders, waarvan er één bij Citigroup werkte. De klokkenluider waarschuwde vanaf 2006 al voor overtreding van interne regels en wetgeving. Met zijn waarschuwingen werd niets gedaan en de situatie verslechterde zelfs – Citigroup loog over de risico’s van hypotheken tegen investeerders in verschillende prospectussen. Hier de audio van de gehele uitzending.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/29982423″]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.