[Frontberichten] FSB mogelijk achter cyberaanvallen kritischer media

Twee Russische blogs en een verkiezingen monitor-site melden slachtoffer te zijn (geweest) van verlammende cyberaanvallen. Ekho Moskou radio, Slon.ru en verkiezingsmonitor Golos zijn ruim tien uur niet toegankelijk geweest voor publiek, meldt Reuters/The Guardian.  Liliya Shibanova (Golos) vermoedt dat de FSB, de Russische geheime dienst, achter de aanval schuilgaat:

I believe that nobody but government structures and the FSB is capable of conducting such a campaign.

Slon. ru is volgens directeur Maxim Kashulinsky aangevallen vanwege de interactieve kaart van Golos met daarop locaties waar met stemmen is gefraudeerd. Medvedev heeft afstand genomen van beschuldigingen van verkiezingsfraude. Hij treedt volgend jaar af om plaats te maken voor Putin. Zijn partij, Verenigd Rusland, ging eerder deze week bij de verkiezingen hard onderuit en verloor de absolute meerderheid. Sinds de uitslagen zijn er veel berichten over verkiezingsfraude. Gisteren sloeg de Moskouse politie nog een anti-Putin-demonstratie neer. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.