Handigheidje in Google: ‘site’

Een handigheidje in Google: gebruik om in een specifieke site naar een term te zoeken de prefix ‘site’. Zo ben ik erg ge├»nteresseerd in Noord Korea. Ik heb echter geen zin om alle IP-tijdschriften door te ploegen op zoek naar een artikel over het land. Dat hoeft ook niet. Stel: ik wil weten of Foreign Affairs over het regime bericht. Ik surf naar Google en typ: site:www.foreignaffairs.com North Korea.

LET OP: tussen de dubbele punt na site en de www van de site waarop je wilt zoeken, mag geen spatie staan. ‘Site’ zegt tegen Google alleen op de site te zoeken die na de dubbele punt wordt opgegeven (in dit geval dus Foreign Affairs). Na deze zinsnede volgt de term waarop je wilt zoeken.

Nog gekker: ik wil alleen een berichtje als er een militaire site is (.mil) die over Noord Korea bericht. Dat kan. Ik ga naar Google News (www.news.google.com) en typ: site:mil north korea. Ik haal de feed er van op en klaar is kees. Wat ook werkt is bijvoorbeeld site:www.ft.com north korea. Nu krijg ik alleen maar nieuws van Financial Times over Noord Korea. Het werkt niet bij alle sites (Foreign Affairs bijvoorbeeld). Toch handig. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.