Vrijdagelijkse vindingen

Ze zijn er weer: de vrijdagelijkse vindingen. Een probleem voor een oplossing en een oplossing voor het probleem.

YouTube downloaden | Je komt een leuk filmpje tegen op YouTube en wil dat offline ook nog wel eens zien. Dat ging tot voor kort erg lastig. Tot voor kort. Nu is in één muisklik het filmpje te downloaden. Voor thuis, op je iPhone of voor een presentatie vanaf USB-stickie. Je krijgt wel een MP4 en daar is niks aan te doen (jammer). Maar, een beetje converter kan daar wel weer een ander formaat van maken. Volg de (Engelstalige) instructies en ga ermee aan de slag.

Re-shedule | De hel – dat zijn de anderen. En daarin kom je al snel terecht als je een afspraak met meer mensen die niet doorgaat opnieuw moet plannen. Google Agenda heeft er een oplossing voor bedacht. Google zoekt, net als gewone websites op internet, naar een nieuwe datum. Daarvoor gebruikt ze dezelfde algoritmen als voor reguliere informatie. The proof of the pudding is in the eating. Ik ga er toch geen afspraak voor afzeggen, als ik eerlijk ben.

Videotijdschrift | Dan dit. Het is een dingetje voor de Digitale Dinsdag (waarop ik meer over e-zines, nieuwsbrieven, e-books zal schrijven) en ook voor menh lab. Ik vind de dynamische foto’s wel erg grappig. je kan nog meer met een artikel doen en laten zien. Mits het goed wordt gebruikt en de inhoud ondersteunt. Om over dit soort toepassingen nog maar te zwijgen: de definitieve crossover van magazine naar video. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.