Deliver It!

Studenten communiceren via Facebook. Ik heb er Twitter in proberen te rammen, maar ik vrees dat hun platform-of-choice het heeft gewonnen. Dus heb ik me vandaag op de opening van een nieuwe pagina gestort – die van mijn eigen vak: Internetjournalistiek. Na een halve dag pielen, rijst nu de vraag hoe ik de informatiestromen op elkaar ga afstemmen. Uit luiheid heb ik daarvoor een tooltje: dlvr.it. Daarmee knoop ik steeds meer sociale netwerken en feeds aan elkaar.

dlvr.it knoopt informatiestromen aan elkaar. Zo heb ik bij Google Reader een bundel van de meest interessante blogs gemaakt (alle rss feeds op een rijtje). De output van die feeds zijn nu inout op mijn Facebook-pagina. Ik hoef dus helemaal niets te doen om vaak en veel berichten op mijn Facebook-pagina te posten. Nu werd dit een beetje dol, dus heb ik de feed van al die blogs vervangen door de feed van mijn Delicious-account. Steeds als ik iets bewaar in Delicious, plaatst dlvr.it het automatisch op de Facebook-pagina. Zo sla ik twee vliegen in een klap – en vooral die ene klap is erg aantrekkelijk.

dlvr.it kan ook feeds van blogs aan twitter knopen. Met de dienst in is no time een twitteraccount gemaakt dat automatisch feeds tot tweets versleuteld. Elk nieuw bericht is een nieuwe tweet. Pas wel op! Er zijn mensen die heel erg boos worden als ze er achter komen dat het nieuws dat je deelt hen erg interesseert, maar merken dat er niemand achter de berichten zit. Blijkbaar maakt het aantal updates niet zoveel uit, tenzij men weet dat die automatisch worden aangemaakt. Dan onstekenen sommige volgers in blinde woede. dlvr.it vraagt dus om de nodige terughoudendheid. Maar wie dat weet te betrachten, kan er veel, heel veel lol aan beleven. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.