[Den Haag] Warrig stuk met te veel personages

Daar gaan we: Van Geel stond volledig achter de kabinetsreactie op Davids. Hamer eiste al eerder bakzeil van Balkenende en weet vice-premier Bos en minster Koenders achter zich: weg uit Uruzgan. Die andere vice-premier, Rouvoet, hamert op zorgvuldigheid en vindt daarin Balkenende. Beide willen aanstaande vrijdag geen besluit nemen. En Arie Slob is het daar mee eens. Hij had wel één puntje van aandacht: ministers moeten niet via de pers communiceren, waarschuwde hij de bewindspersonen via de media. Dat kon vandaag even niet anders, want Wouter Bos was op de Erasmus Universiteit. In het torentje overlegde Balkenede en Rouvoet, wellicht telefonisch bijgestaan door Verhagen die toch twitterde dat de PvdA achter het besluit staat om in Uruzgan te blijven. Wat hem betreft: geen misverstanden met Bos. Zes uur geleden ging hij twexit. Mijn vragen in deze koddige komedie: wat vindt HET kabinet, wat vinden DE Kamerfracties en wat vindt DE Nederlandse bevolking? En maakt dat ook uit of hebben we al steun toegezegd aan de NAVO, maar moet het CDA om die afspraak na te komen eerst nog even de sociaal-democraten uit deze coalitie wippen? Roept u maar! <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.