[ElectionDeskUSA] Sarah Palins hallucinante etmaal

Van alle kandidaten levert Sarah Palin de minste inspanningen voor de meeste media-exposure. Haar twijfelachtige deelname aan de race om het Republikeinse kandidaatschap houdt Amerika al geruime tijd in een ijzeren houdgreep. En die geruchten zijn na een hallucinant etmaal nog niet verstomd.

Dat zou volgens ‘bronnen’ dit weekend wel moeten gebeuren, in Iowa om precies te zijn. De staat waar Michelle Bachmann twee weken geleden de eerstepoll won. Tijdens een grote bijeenkomst van de Tea Party dit weekend zou de voormalig gouverneur van Alaska en vice-presidentskandidaat van McCain in 2008 dan eindelijk toegeven zich in het Republikeinse strijdperk te begeven. Maar Palin blies haar komst op het laatste moment af. Ze verkoos New Hampshire boven de Iowa Indianola Ballon Grounds. Tot grote schrik van haar aanhangers waarvan sommigen stad en land afreisden om op tijd aanwezig te zijn bij haar historische speech.

De organisatie had al gebeld met die andere Tea Party lieveling: Christine O’Donnell. Dat wekte verbazing, zelfs onder Tea Party-aanhangers. De vele mailtjes met het verzoek O’Donnell uit de line up te halen, noopte de organisatie haar niet veel later van de sprekerslijst te schrappen. Enkele uren na de aankondiging van haar komst mocht ze al weer thuisblijven. En zat de organisatie met twee gaten: geen Christine en geen Sarah. Zonder Palin kreeg de organisatie dan ook spijt, belden O’Donnell en vroegen om vergeving. Christine, de beroerdste niet, gaf het en maakte zich alsnog op voor haar verschijning. Haar aanhangers betaalden de vliegtickets.

Totdat Palin zich toch weer meldde. Gekkenhuis! Zij was op haar beurt onder druk gezet om Iowa niet te laten schieten en belde met de mededeling tóch te komen. En dat voedt dan weer de geruchten dat ze dit weekend zal aankondigen zich voor de titelstrijd te kandideren. Tegelijkertijd betekent Palins definitieve keus (voor wat dat waard is) ook de definitieve exit van O’Donnell. Eerder deze week liep ze al weg tijdens een interview over haar nieuwste boek Troublemaker met de invloedrijke talkshow host Piers Morgan. Nu hoeft ze zelf niet op te stappen, maar stuurt de geliefde Tea Party haar op één dag twee keer naar huis. <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.