Voor één keer alles gelezen

Heerlijk. Ik liep al een tijdje met het idee rond, maar zojuist kon ik de drang niet meer onderdrukken. In één keer de knop mark as read ingedrukt. Er ontstaan een zuurstofrijke ruimte in mijn hoofd waar al die informatie stond aangekrant, nog voor ik het lezen kon. Ruim 6.000 artikelen weg, zoef, uit mijn Google Reader. Ik ben niet moe, maar vind het wel fijn om eens helemaal met een schone lei te beginnen. En binnen een minuut is er al weer nieuws: vier berichten ongelezen. Binnen twee minuten is dat opgelopen tot twaalf. Ik loop weer achter de feiten aan. Heerlijk. Bij elke CTRL+F5 komen er weer berichten  bij. Ik zit, terwijl ik aan het typen ben, op veertien nieuwe berichten.

Snel doornemen. Shinsuke Shimada, Japanse grappenmaker, heeft banden met de Japanse mafia. Verplichte stof: de vijf beste columns van vandaag in de Atlantic. Een federale rechter blokkeert een Texaanse wet die vrouwen verplicht om vlak voo reen abortus naar het hartje van hun ongeboren vrucht te luisteren. Republikein Huntsman valt rivalen aan over hun banenbeleid. En in de gemeente Lingewaard (waar ligt dat?) wordt elke maand gemiddeld één ambtenaar bedreigd. Dat vind ik veel. Zeker voor een plaats waar ik nog nooit van heb gehoord. En bij nader inzien is het wetsvoorstel om verplicht naar een kloppend hartje te luisteren ook niet fraai. Daar zit vast een stukkie in, denk ik dan. Even inlezen. En Google reader tikt: 19 berichten, 21, 25, 32 … <<

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.