Libië ligt vol chemische wapens en daarom is stabilization regime niet ondenkbaar

Libië ligt vol met chemische wapens en surface-to-air-missiles. Mike Rogers (R-MI) is hoofd van de Amerikaanse Commissie- Stiekem en maakt zich grote zorgen. Sarin, mosterdgas en wapens om (commerciële) vliegtuigen uit de lucht te halen, mogen nu geen ‘pootjes krijgen’, waarschuwt hij in een persoonlijke campagne op diverse Amerikaanse televisiestations (zie video).

Het lijkt op een Republikeinse casus voor een satbilization regime in Libië – tijdelijke grondtroepen om de ergste wanorde na de val van Kadaffi tegen te gaan en de uitverkoop van massavernietigingswapens (MVW) te voorkomen. NAVO-admiraal James Stavridis hield tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Senaat in ieder geval de deur voor grondtroepen op een kier. Het militaire bondgenootschap overwoog dat nog niet, maar sluit het evenmin uit. <<

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gDzwMHnMdIA]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.